برخی از نویسندگان ، کتابها را به سه نوع تقسیم کرده اند:

  • چشیدنی
  • بلعیدنی
  • هضم کردنی

کتابهای چشیدنی را باید نگاهی اجمالی و گذرا کرد و در همین حد فهمید که چیست و درباره چیست.

کتابهای بلعیدنی، نکات مفید دارد و باید خوانده شود. ولی چندان نیازی به تعقل و تامل ندارد و به صرف خواندن سریع هم مقصود حاصل میشود؛ مانند کتابهای تاریخی، قصه، رمان، فکاهیات، مجلات و رومه ها.

کتابهای هضم کردنی، نیاز به دقت و تامل دارد تا مطالبش فهمیده و به خاطر سپرده شود؛ مانند کتابهای علمی و تحقیقی و فنی و آموزشی و .

"نیچه" گفته است: هر کس بخواهد کتابهای مرا بفهمد، باید مانند "گاو" باشد (یعنی حالت نشخوار و هضم مطالب، یادآوری خوانده شده ها و فکر روی آنها).

برشی از کتاب : روشها ، نوشته جواد محدثی ، صفحه 14


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها